Traumahelikopter, Peptones – DBs Utrecht, 25 jan ’13

Traumahelikopter ***1/2
Peptones ****

Lekker avondje rechttoe, rechtaan gitaarwerk bij minifestivalletje in het ongeëvenaarde DBs, om de hoek in Utrecht. Hoofdact was onmiskenbaar Traumahelikopter, die eerder deze maand bij Noorderslag een verpletterende indruk maakten.

Daar was nu geen sprake van. De Groningse garagepunkers speelden een lekkere, degelijke set, maar overstegen zichzelf niet. Ach, misschien ligt na zo’n act als op Noorderslag de lat ineens ook wel heel erg hoog; laat ik ook niet kritischer zijn dan nodig, want Traumahelikopter is en blijft één van de spannendste en meest interessante live-bands van dit moment. De net uitgebrachte plaat is serieus goed, doet me qua combi van energie, tempo én melodie denken aan de aloude New Bomb Turks in hun vroege jaren. Heerlijk avondje dus.

20130128-003639.jpg

Ook niet gek waren de Peptones, uit Rotterdam en Den Haag. Lekker gruizige bluesrockpunk, authentieke rock ’n roll met een mooie seventies-edge door de jongen op toetsen, mondharmonica en tamboerijn. Spannende band is dit, zeg! Ik kende ze nog niet, maar dit is een band om serieus in de gaten te houden!

20130128-003817.jpg

De bands in de rookruimte en de jongens van de lokale schoolband behoeven hier verder geen aandacht. Niettemin weer een uitstekende avond van DBs, echt een mooie zaal in Utrecht voor het ontdekken van bandjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: