Low Vertical, Maybeshewill – Ekko Utrecht 18 juli 2013

Low Vertical *** 1/2
Maybeshewill ** 1/2

Ik kom vandaag eigenlijk naar de Ekko voor het voorprogramma Low Vertical. De prachtige plaat We are Giants staat al maanden prominent op mijn Spotify afspeellijst, dus dat wil ik ze wel eens live zien presteren, in het voorprogramma van de Engelse postrockers Maybeshewill.

Low Vertical brouwt een mooi type gevoelige elektronica, met uitstekend opgebouwde nummers die stuk voor stuk tot een lekker hoogtepunt komen. Zanger Ward heeft bovendien een zeer fijne stem. De vergelijking met het ter ziele gegane Coparck dringt zich op, en daar wringt het ook wat. Stem en nummers rechtvaardigen wel wat meer charisma en zelfverzekerdheid in de lijn van Odilo Girod, want de presentatie blijft nu toch wat vlak. Maar dat kan ook te maken hebben met de troep van de hoofdact die vast op het podium ligt uitgestald, wat het voor Low Vertical ook wat moeilijk maakt om het lekker breed te laten hangen.
20130720-162118.jpg
Maybeshewill is muzikaal eigenlijk minder avontuurlijk dan het voorprogramma. Ze staan weliswaar te boek als postrockers in de traditie an Mogwai, maar ze klinken hier meer als een And You Will Know Us By The Trail of Dead, zonder de vocalen. Stevig gitaarwerk vooral, als onderligger voor stevige geluidstapijten. Mooie illustratie wel van hoe postrock eigenlijk muziek voor films is, maar toch iets te recht toe recht aan om recht te doen aan complexiteit van de postrock.
20130720-162140.jpg

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: