De Speeldoos – De Parade, Utrecht, 30 juli 2013

****

Ah, gezellig, klein concertje van De Speeldoos op de Parade in Utrecht. Roos Rebergen (Roosbeef) en Torre Florim (De Staat) promoten inmiddels al weer de tweede ceedee van dit supersympathieke project, waarbij de teksten geleverd worden door mensen met een verstandelijke beperking. Dat levert mooie en eerlijke nummers op, die in eerste instantie vooral goed bij Roos lijken te passen, maar inmiddels is mij wel duidelijk dat dit jasje ook Torre als gegoten zit.

De Speeldoos is ook muzikaal een mooie mix van Roosbeef en De Staat, die beiden meerwaarde levert: Roos krijgt er meer pit van, en Torre wordt een veelzijdiger frontman. Bovendien past dit project prima op een theaterfeest als De Parade. Eigenlijk valt me nu pas het kwartje dat met name Roos veel beter op haar plek is in het theater dan in ’s lands jeugdhonken. Als lijzige liedjesmaker doet ze me ineens denken aan Katinka Polderman, en dat is een compliment.

Eind augustus komt De Speeldoos opnieuw naar Utrecht (Ekko), maar daarna zal Torre zijn aandacht weer richten op De Staat, want in september komt de nieuwe plaat uit, vertelde hij.

20130731-141637.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: