Klojo’s – Unitas, Wageningen, 11 januari 2014

Slechte band, goed optreden

Gisteravond speelde zo mogelijk de slechtste band van Nederland in het vernieuwde Unitas in Wageningen. Maar niet getreurd, want het werd als vanouds een lekker feestje!

De niet uit te roeien pretpunkers Klojo’s teisterden vooral in de jaren negentig vaderlandse podia. Ondanks het uitstekende management gebeurde dat gelukkig niet al te vaak, maar in Wageningen was de band onontkoombaar, met legendarische concerten in Unitas en jaarlijks met het illegale stoepconcert op het Bevrijdingsfestival. En dan nu een nieuwe reünie. Misschien dat de drumlessen van Pieter een goede aanleiding waren, want die klinkt nu veel strakker dan vroeger. Voor de rest rammelt het ouderwets voort. De nummers dienen voornamelijk als intermezzo tussen het geouwehoer van Gerbert en Arie, terwijl Eef stug door blijft bassen. Maar de stemming komt er goed in! Zelfs in de nog wat cleane en on-punke setting van de oude dansschool.

De Klojos en het publiek zijn altijd goede vrienden. Bennie bestelt zijn cola gewoon via de microfoon, en tijdens Waar is mijn bier jat Gerbert mijn bier. Tussendoor speelt beginnend Klojo’s-coverband (!) De Klojettes nog een riedeltje, nog minder strak dan de Klojos zelf. Het wordt een feest van grote hits, met Wij zijn de jongens van de landbouwschool en Bier hier, maar gek genoeg niet Busje. Als Alex mee komt spelen op gitaar stijgt het muzikale niveau meteen, maar dat kunnen de eigen nummers waarschijnlijk niet goed hebben, dus deze troef wordt ingezet voor een rijtje klassieke hardrockcovers.

Zo wordt het al gauw een bezopen bende hier, wederom een onvergetelijke avond. Het vergt nog een uitspraak van de Raad van State, maar laten we hopen dat Unitas hier definitief haar nieuwe onderkomen kan vinden. Alle potentieel daar voor een ouderwets goede sfeer. Dit was dan wel echt het laatste optreden, zo wordt ons verzekerd, maar daar geloof ik niks van, want over een paar jaar is er gewoon een nieuwe reünie. En dan ben ik er gewoon weer bij!

20140112-225010.jpg

20140112-225033.jpg

Advertenties
1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: