Birth of Joy – Ekko, Utrecht, 6 feb 2014

****

Birth of Joy was het hoogtepunt van Noorderslag, dus nu ze zo snel al weer in de buurt zijn wil ik het nog wel een keertje checken.

Eerst voorprogramma Horses on Fire. Fijne Vlaamse band met straf goede muzikanten, spelen hele fijne nummers in de driehoek bluesrock, garagerock en rock ’n roll. De band oogt nog wat onwennig, maar dat is nergens voor nodig. De mannen zijn goed op elkaar in gespeeld en de zanger is uitstekend, met soort van lamlendig tongue-in-cheek charisma (en uiterlijk) van Ricky Gervais.

Dan Birth of Joy. “Zullen we maar beginnen?” en Hoppa! We zijn los! Niks onwennig hier. De band is nog jong, maar ze hebben vooral in het buitenland al bakken vol podiumervaring opgedaan. Drummer Bob speelt steengoed en retestrak, zijn pompende stijl maakt de bas feitelijk overbodig. Kevin zingt, schreeuwt en ragt op zijn gitaar, oh yeah! Hij doet werkelijk alle cliché poses van een man met gitaar. En dat hoort bij Birth of Joy! Dat moet!! En jullie doen het allemaal ook, thuis als er niemand kijkt. Het heerlijk gruizige orgelwerk van Gertjan maakt het af. Sixties on steroids, zegt de site van Ekko, en dat is het.

Het publiek vanavond is lang wat lamlendig, en vooral bij Horses of Fire heeft dat merkbaar invloed op de band, die niet goed weet of men nu enthousiast of ongeïnteresseerd is. Niettemin trekken de bands wel mooi volk, met een zeer bezopen Hans Spekman-lookalike, een zeer keurig meisje met een handtasje (en een heel fijn geurtje in het langs gaan!), maar gek genoeg weinig traditionele hardrockers. De zaal ontploft bij laatste nummer dan toch nog heerlijk in een hieperdiepiep-pogo, dus hoppa, iedereen weer blij naar huis.

20140209-143737.jpg

Zie hier goede foto’s van Horses on Fire: http://lisannelentink.nl/horses-on-fire/
Zie hier goede foto’s van Birth of Joy: http://lisannelentink.nl/birth-of-joy/

Advertenties
1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: