Nynke Faber – Vorstelijk complex, Utrecht, 13 december 2014

*****

Vaak hoor je mensen over grote artiesten opscheppen: “Die heb ik vroeger nog in een klein zaaltje zien spelen, maar nu staan ze alleen nog maar in grote stadions natuurlijk”. Met de wijsheid achteraf waren er tienduizenden mensen bij Nirvana in Paradiso in 1992, en heel Nederland was destijds natuurlijk bij The Beatles in Blokker. Ach, het valt niet mee om bands te zien op een veelbelovend maar nog niet ingelost moment in hun carrière.

The right time and the right place: je moet er een beetje geluk voor hebben, maar je kunt je kansen wel vergroten. Gisteren deden een hoop ouders en kinderen dat bij uitvoeringen van de kerstactie van Muziek in de Wijk, in Het Vorstelijk Complex in Zuilen. Ondanks een verkouden kop vol snot kan ik het eerste optreden van Nynke Faber natuurlijk niet laten schieten, want een fijngevoelig recensent met voorkennis herkent hier meteen een potentie zonder weerga.

En ze maakt het helemaal waar! Nynke is nog maar 8 jaar en heeft nog maar twee maanden les van Argentijnse gitaarjuf Yamila, maar samen spelen ze een wonderschone uitvoering van Jingle Bells. Hier gaan we nog veel van horen, maar dit was echt het allereerste openbare optreden. En hooguit veertig mensen kunnen zeggen dat ze er op deze later historische dag bij waren!

2014-12-13 16.31.56

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: