Purling Hiss, Dead Meadow – DBs, Utrecht, 27 mrt 2015

Purling Hiss **
Dead Meadow ***1/2

Mooi avondje gitaargeweld in DB’s vanavond, met drie volledige sets achter elkaar. Ik mis helaas wel de aftrap door Utrechtse indieband Lost Bear, die vanavond hun honderdste optreden vieren.

Dead Meadow laat er in de groene weiden van de psychrock zogezegd geen gras over groeien. De drie Amerikanen stomen er verpletterend op los met hun moddervette gitaarwerk. Heerlijk! Dead Meadow speelt lange nummers gedoopt in seventies hardrock en stoner van het zuiverste soort. En dat doen ze heel erg goed. De gitaren scheuren als turfgestookte grasmaaiers en de uitstekende zanger zit diep in de galm. Zo doe je dat! Een band om te onthouden.

Purling Hiss doet niet zo aan langdradige omtrekkende gitaarbewegingen en is een stuk directer in de gruizige noise. Purling Hiss is overduidelijk groot geworden met Dinosaur jr. en vooral Mudhoney. Het volume is intussen wel een stuk opgeschroefd, wat het geheel nog ongepolijster maakt. Het publiek dunt intussen wat uit, maar de band zelf krijgt laat op de avond steeds meer energie en schreeuwt er lekker op los. Prima herrie, maar een stuk minder interessant dan de gitaartrip van de voorgangers.

Dead Meadow

Dead Meadow


Dead Meadow

Dead Meadow


Purling Hiss

Purling Hiss

2015-03-27 22.59.48

Advertenties
2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s