Together Pangea – Ekko, Utrecht, 2 februari 2016

In de afgelopen maanden zag ik Iguana Death Cult al café België als de kelderbar van Vera verwoesten, en als dat als voorprogramma nota bene van Together Pangea de belofte van nog veel meer mayhem is, dan zit ik vanavond wel goed. Verslagen van overlevenden van de veldtochten in Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Groningen bereiken ons fragmentarisch, maar ik ben gewillig kanonnenvlees.

Iguana Death Cult is in korte tijd uitgegroeid tot één van de beste livebands van Nederland. Lekkere garagesurf vol testosteron, met een grotere boost dan een viertaktmotor in een fietsframe. Publiek en band moeten wel even op gang komen, maar er wordt hard gewerkt, in de tweede helft van de set doet IDC al flink wat vonken overslaan, en tegen het einde is de temperatuur flink opgejaagd.

Het kookpunt komt meteen als Together Pangea inzet, notabene met een variant op de themesong van Flodder. Meteen knalt de moshpit los, bij het tweede of derde nummer komen ook de crowdsurfers en de stagedivers erin en zo blijft dat de rest van de dampende set een totale dampende chaos. Liters bier vliegen in het rond. Doordeweekse avond? Niets van te merken. Grijnzend stoomt Together Pangea voort, met ogenschijnlijk simpele maar ontzettend lekkere gruizige garagesurf. De nummers zijn weinig onderscheidend maar who cares, de uitbundige stemming is genoeg om Ekko blijmoedig tot de grond toe af te breken. Een set van pakweg drie kwartier is natuurlijk veel te kort, we zijn nog lang niet moe en we worden nooit niet moe, maar als Together Pangea er in de toegift nóg een paar versnellingen bovenop gooit rest ons niets dan de overgave. Veni vidi vici. Maar het was dan ook een brute overmacht.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: