Julia Holter – Tolhuistuin, Amsterdam, 16 aug 2016

Na een welverdiende vakantie pakt Darth Faber de draad weer op met Julia Holter, die ons vorig jaar verblijdde met het meesterwerk Have you in my wilderness. 

Voorprogramma is Julianne Barwick, in eerste instantie solo met esoterische zang en synths, later aangevuld met een cellist. Ik zag haar eerder als onderdeel van de 24h Dronefest op LeGuessWho en dat was een stuk makkelijker: dit is muziek waar je goed in moet zitten, met ogen dicht naar moet luisteren. Op het podium gebeurt sowieso niet veel, maar ik zit nog te vol energie van de vakantie om mij al bij Barwicks ijle vocalen neer te kunnen vleien. Het recente album Will is echt onmiskenbaar heel goed, maar de omschakeling is op deze doordeweekse dinsdagavond iets te groot voor mij.

 

Julia Holter is met haar band welhaast een kamerorkestje geworden, met contrabas, viool, relaxte drum en natuurlijk haar eigen keyboard. Veel nummers krijgen een traditioneler arrangement dan op plaat, maar dat benadrukt alleen maar de essentie en de onaards mooie zang van Julia. Ze zingt als Nico, ze is poëtisch als PJ Harvey.

Julia oogt vanavond wat flegmatiek en praat nogal lijzig, maar naar eigen zeggen heeft ze veel festivals achter de rug en dat is dan toch een andere zomer dan relaxed vakantie vieren. De eerste paar nummers moet het nog wat op gang komen, maar als ze na een paar nummers het publiek complimenteert met de goede vibe die er in de zaal zit lijkt ze zichzelf haast de vibe aan te praten, want vanaf nu zijn alle nummers niet zomaar goed maar echt prachtig. De prijsnummers Betsy on the roof en Sea calls me home worden tot de toegift bewaard (“embarrasing ritual, really”). Wat een fijne tussenstop naar het door Julia gecureerde programma op LGW16, over een paar maanden!

 

 

 

Advertenties
1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: