Wovenhand – Melkweg, Amsterdam, 5 okt 2016

Net een maand na verschijnen van de sterke nieuwe plaat brengt de bijkomende tour Wovenhand naar de Amsterdamse Melkweg. De plaat is wat minder hard en weer wat meer van de oudtestamentische americana die Dave Eugene Edwards zo goed maakt. Wovenhand heeft daarmee meer dan ooit een messcherpe balans gevonden. Dat belooft dus wel wat voor vanavond.

De band komt een beetje stroef op gang, maar het is wel snel duidelijk dat Wovenhand inmiddels veel meer is dan slechts het vehikel van Edwards, al trekt hij natuurlijk wel alle aandacht. Het geluid van Wovenhand is soms wat al te veel wat dicht geplamuurd, met alle vocalen dik in de echo, waardoor er wat eentonigheid en tot op zekere hoogte iets inwisselbaars in zit, maar je weet zeker dat daar tussenin altijd momenten van magie zitten.

Soms komt dat in de malle bewegingen van de introverte Edwards, die af en toe in een stroeve trance over het podium beweegt. Vaker nog zit dat in nummers die er echt bovenuit steken. Dat is bijvoorbeeld zo bij het prachtige Maize, dat vandaag een pittige versie krijgt, maar dat goed kan hebben. Laughing Stalk heeft die rare offtone gitaar. Crook and Flail is het prijsnummer van de nieuwe plaat, met een strak dwingende drum en een gierende gitaar voor een fijn unheimisch gevoel. En de bottomline is toch wel dat hier een band supergeconcentreerd staat te spelen, hard, strak, en met alle ruimte voor diep doorleefd gevoel.

Na de toegift kijkt Edwards goedkeurend het publiek in, het lijkt zelfs even of hij lacht. Wat een baas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: