Messer Chups – DBs Utrecht, 19 april 2017

Onverstoorbaar is Zombiegirl Svetlana, de mooiste bassiste ter wereld, de coolste vrouw die ooit het podium van DBs betrad, of for that matter van heel Nederland. Mijn midlife crisis is per direct voorbij, ik moet mee naar Rusland om voor eeuwig slaafs de benen van Svetlana met liters vodka te verzorgen.

Maar eerst nog even surfen in DBs. Zombiegirl staat vanavond met de mannen van de Messer Chups een heerlijke partij exotica surftrash te raggen. Het genre is in theorie natuurlijk volkomen uitgekakt, maar de Russische Messer Chups maakt van de voorspelbaarheid een onweerstaanbare kracht. Op de achtergrond heerlijke fifties sci-fi en horror cultclassics als Revenge of the Creature, Frankenstein meets Wolfman en It Came from Outer Space, verder een drummer met een continu brassband ritme, Oleg Gitarkin de geniale surfgitarist en, zucht, Svetlana Zombiegirl.

De band moet eerlijk gezegd wel even op gang komen, met wat geklooi met het podiumgeluid, de drummer verzet zijn monitor en de gitarist trekt na een beperkte vocale bijdrage de stekker uit de microfoon. Het gaat ook nog even mis met de beelden, als er wat gewisseld lijkt te worden met de input en de cultclassics ineens plaatsmaken voor een reclame op RTL7. Maar als dat alles verholpen is komt er steeds meer vaart in en uiteindelijk zetten de Messer Chups hier een heerlijk gruizige set surftrash neer, vol rockabilly, ska, rock ’n roll en jungle exotica. Grappig toch dat de verfrissing van de surf niet van de Amerikaanse westkust maar vanuit Rusland komt.
Surfnummer duren doorgaans niet langer dan een minuut of twee, dus we krijgen al gauw een stuk of dertig songs mee. Veel variatie staat het genre niet toe, behalve in dit geval de zwoele zang van Svetlana over mummies en zombies. Brr! Af en toe ontstaat er even een dranktekort, het water van de drummer wordt met afgrijzen bekeken, de voorkeur is toch duidelijk whisky of liever nog een dubbele vodka.

Na drie laatste nummers is het dan toch voorbij. Een handkus van Zombiegirl zou genoeg liefde zijn om een leven van te drinken, maar na een avondje onverstoorbaar bassen gaat de aandacht dan toch vooral naar de vodka. Ik ga niet mee naar Rusland, maar gelukkig zal de vrolijke surf van de Messer Chups nog wel een paar dagen nagalmen.


 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: