Moss, Amber Arcades – TV Pandora, Utrecht, 22 april 2017

Afgelopen zaterdag een dubbelconcert van Moss en Amber Arcades in ons plaatselijke cultuurpaleis. Darth Faber was er natuurlijk bij, maar heeft het te druk om er een stukje over te typen. Bij deze daarom wat foto’s en een paar korte constateringen.

Constateringen:

  • Amber Arcades begon dus al om half 8! WTF is dat voor tijdstip? We zijn hier toch niet bij My First Festival, waar de kinderen weer op tijd naar bed moeten?
  • Amber Arcades dus grotendeels gemist, maar een paar nummertjes pikken we dan nog mee. Zonder gelegenheid om er echt in te komen klinkt het me wat vlak, vanavond. Amber Arcades reikt niet helemaal tot aan het eind van de zaal, zo lijkt het. Vorig jaar in Ekko ging het een stuk makkelijker en beter.
  • Moss speelt degelijk en goed. Voor een degelijke en goede band is dat natuurlijk een dodelijke constatering, maar ik bedoel het echt in de allerbeste zin van het woord.
  • Heel mooi is het liedje waarvan ik even de titel kwijt ben maar wat solo wordt gezongen door Marien, als ode aan zijn vorig jaar overleden vader. Kanker is een kloteziekte.
  • Moss komt pas echt goed los in de toegift, met eerst een duonummertje met Annelotte van Amber Arcades, en daarna twee in elkaar overgaande nummers die meer zijn dan degelijk en goed vanwege de subtiel opgebouwde spanningsboog. Jazeker, op deze momenten stijgt Moss helemaal op, tot eenzame hoogte. Heel erg goed.
  • Interessant hoe ons cultuurpaleis vandaag is ingericht rond het bedrijfsfeest van de Plus supermarkten, die de Ronda en het plein boven heeft ingenomen. Zo gaat dat, de rekeningen van TV moeten ook betaald worden. De sfeer zit er goed in, veel gifgroen of goud geklede mensen. Binnen staat niemand minder dan Guus Meeuwis een schnabbel te doen. Franchise Wilmink uit Nunspeet is dit jaar de beste Plus van Nederland. Gefeliciteerd!

 

Foto’s:

20170422_21002520170422_215255 (2)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: