Hallo Venray, Nouveau Vélo – Ekko, Utrecht, 12 mei 2017

Samenvatting van onderstaande: HALLO VENRAY is de beste band van Nederland.

Heel mooi affiche in Ekko vandaag, met Hallo Venray en Nouveau Vélo, twee van de fijnste bands van Nederland.

2017-05-12 Hallo Venray-Ekko Anne-Marie van Rijn 014

De zaal moet nog een beetje vollopen als Nouveau Vélo aftrapt. De band bracht een tijdje terug via Excelsior de fijne plaat Reflections uit, dat flink wat meer psychedelica heeft dan het eerdere werk. Nouveau Vélo begint wat tam, maar al gauw komt de vaart er in voor een aantal lekker lang gerekte nummers. De bassist speelt haast motorik zo strak, en op die basis is het lekker losgaan voor de gitarist. Het laatste nummer is helemaal on fire. Lekker.

Terwijl het publiek nog lekker staat te babbelen betreedt Hallo Venray het podium om zonder verdere omhaal direct van start te gaan. Henk Jonkers begint te drummen en we zijn los.

Ik heb de laatste plaat Where is the Funky Party? nog niet echt in me opgenomen, maar dat verandert snel want Hallo Venray speelt de eerste helft alleen maar nieuwe nummers. Dat is straf en uitermate eigenzinnig materiaal, “goed gelukt, deze plaat,” zegt Henk Koorn terecht. Ik zal de enige niet zijn die de nummers nog niet goed kent, al vertelt Koorn dat de plaat op vinyl wel al is uitverkocht.

En wat een geweldig goede band is dit 2017-05-12 Hallo Venray-Ekko Anne-Marie van Rijn 051 (2)toch. Hallo Venray had net zo goed een soort van supergroep kunnen zijn, waarin de beste gitarist, beste drummer en beste bassist van Nederland eens per zoveel tijd bij elkaar komen om een meesterwerk te maken. Maar dit is gewoon een band die het al dertig jaar bestaat om in de voorhoede van de Nederlandse muziek voor te doen hoe het moet.

Hallo Venray heeft die fijne combinatie van relaxedheid en uiterst secuur spelen. Dat is wat al die ervaring dus doet. Hallo Venray is bovendien steeds relevanter, het klinkt af en toe als een soort zeer ervaren versie van Car Seat Headrest. 

In de tweede helft van de set dan nog wat classics uit de rijke geschiedenis, zelfs Tuck the man en Japanese Cars komen langs. Het gedoe met toegift wordt overgeslagen, publiek is echt wel enthousiast genoeg en bovendien is het echt een heel stuk lopen naar de kleedkamer van Ekko, vertelt Koorn. Dus hop, de hele set in één ruk door, lekker de zaal plat spelen.

Hallo Venray stoomt als een trein, Koorn haalt alle uithalen in stem en gitaar, Jonkers drumt de gekste ritmes, en bij elkaar is dit een ijzeren staalkaart van hoe rockmuziek moet klinken. Hallo Venray is de beste band van Nederland.

Alle foto’s zijn van Anne-Marie van Rijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: