Darth Faber Fest (#4): Bonne Aparte

Soms is het beter om op te branden dan om uit te doven, zo moet Bonne Aparte in 2008 hebben gedacht na een wervelend bestaan van slechts één jaar. Er werd een geniale en titelloze plaat uitgebracht, er gingen geruchten over steengoede optredens, ze speelden nog op Noorderslag, maar voordat Darth Faber goed en wel wakker was, was het met Bonne Aparte al weer gebeurd. Spoorloos van de aardbodem verdwenen.

Jammer dan, kun je denken, maar niks daarvan, want ook hier kruipt het bloed waar het niet gaan kan! Bonne Aparte begon in 2015 weer met spelen. Je zou van een reünie kunnen spreken, of van een lange hiatus, hoe dan ook, de vaart zit er weer in. In 2016 verscheen in eigen beheer de EP Scum Party, waarmee de draad weer moeiteloos werd opgepakt. Het is een plaatje met goed tien minuten en zes nummers vol overstuurde gitaarnoise, superstraffe ritmes en vocalen tussen zang en declamatie in. Dat alles geserveerd op een bedje van metal en met een garnituurtje van wave. Er is zelfs een videootje vol met scheerschuim bij, kijk maar hier.

Ja ja, dit wordt een mooie eigenzinnige aftrap van Darthfaberfest! Bonne Aparte weet dat natuurlijk ook, ze melden zich zelf wel als er iets interessants gebeurt aan de spannende randen van de reguliere business. Bonne Aparte doet niet teveel aan sociale media en zit niet op feestboek, maar houdt u geïnformeerd via de schrale en daarom zeer overzichtelijke eigen site. De optredens zijn weer als vanouds, schreef Kindamuzik nog net voordat het ter ziele ging.

Bonne Aparte opereert inmiddels vanuit Rotterdam, maar voor Darthfaberfest is een desnoods verre verbinding met het noorden altijd vermeldenswaardig. En ja hoor, die is ook hier, want de band is in 2007 in Friesland opgericht. Bovendien ontspinnen zich nog wat interessante verbindingen, want de debuutplaat van Bonne Aparte kwam uit bij Wham Wham Records uit Drachtstercompagnie, dat slechts drie platen uitbracht, waaronder verder nog werk van Adept en Harm Wierda. Harm Wierda zegt u? Die obscure experimentele organist uit Groningen, die nog bezongen wordt door de Sexton Creeps? Jazeker, die! En zover ik kan nagaan zijn Harm en ik naar dezelfde school in Dokkum geweest. Daar heb je ’t weer, zo blijkt de wereld toch altijd weer kleiner dan de six degrees of separation.

Maar goed, zo kunnen we aan al het goede wel een lulverhaal breien, veel belangrijker is om Bonne Aparte niet te versmaden tijdens Darth Faber fest. Wie nog bevestiging nodig heeft kan nog even dit videootje kijken om te weten dat je er straks vooral bij geweest moet zijn.

bonne-aparte-2017-big

 

 

Advertenties
1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: